Slideshow

Sep 182012
 

Tänään luennolla jäi muutama ajatus taas mietityttämään!

– Yrityksen “hyvä” elinikä startin jälkeen on nykyään keskimäärin n. 10 v. Tuotteen ja palvelun elinkaari on lyhemässä osin kulutuksen lisäämiseksi, mutta samalla myös tuote- ja yrityksen elinkaari on vaarassa. Jollei voimakasta uudistusta niin PAM!  – Siispä koko ajan pitää kuunnella asiakkaita, seurata markkinointa sekä kehittää ja uskaltaa muuttua tarvittaessa vaikka paljonkin.
– Tuotteen ympärille vaaditaan yhä useammin myös palveluita. Pelkkä kapistus ei riitä! (Esim. isossa kuvassa Nokia versus iPhone!) – Siispä Salossa kapulat on tehty ja nyt pitää keskittyä löytämään ympärillä olevia uusia palvelutarpeita.
– 1800-luvulla lähdettiin käsitöistä kohti teollistumista ja siitä globaalisaatioon. Seuraava suuri muutos on globaalisaatiosta kohti henkilökohtaista “räätälöintiä” (esim. Spotifyn omat musiikkilistat, tai kuntoklubin älykunto kortti joka ohjaa personoidut harjoitteet laitteilla)! Kelkka on siis kääntymässä!  – Kuka meistä huomaa sen toiminnassaan ajoissa! Mitähän voisivat olla globaalit palvelut rationaalisesti ajatteleville…

-laku-  Caudillo                                                    lähde: Henrikki Tikkanen

Share on LinkedIn

Sorry, the comment form is closed at this time.